Followers

Wednesday, December 1, 2010

La multi ani...Romania!

       Am tot stat in cumpana azi daca sa scriu sau nu postul asta..Stiu ca probabil multi ma vor acuza ca nu vad decat partea rea a lucrurilor..Stiu ca poate si mai multi imi vor da dreptate. Si mai stiu ca dreptul la opinie inca e gratuit si garantat (depinde de caz) de Constitutie. Cel putin asa am invatat eu la drept constitutional in primul an de facultate..Ce mult a trecut de atunci..Pe vremea aia pana si dinozaurii traiau si mergeau la mall :)) Deci azi e ziua Romaniei. Zi urata, cu ninsoare- sau ploaie??-, cu ghetus pe jos (sa vedeti maini si picioare rupte de azi incolo) si din nou fara pic de energie pentru mine. Sa treaca sarbatorile si ma duc la analize ca nu se mai poate asa. Tema de azi de la televizor a fost daca si de ce suntem mandri ca suntem romani. Iata lista mea de motive:
1. Ma simt norocoasa ca sunt romanca pentru ca altfel nu stiu daca aveam motive sa ma mai zbat ca sa emigrez..:)) Daca ma nasteam in alta parte poate studiile ma ajutau sa imi gasesc un job. In Romania momentan imi e si frica sa mai spun ca am terminat o facultate pentru ca se uita angaja- torii la mine ca la ozn-uri. Poate nu am dat eu peste angajatorul care sa accepte si statutul asta dar asta e o alta discutie. Nu cred ca mai e o mare taina pentru nimeni ca voi emigra cat de curand. Nu plec doar pentru a imi gasi un job. Plec pentru a-mi face un viitor mai bun, fara a-mi fie frica de ziua de maine (daca mi se desfiinteaza sau nu jobul), pentru a primi un salariu decent in comparatie cu cat muncesc, pentru a-mi fi recunoscute calitatile and so on...
2. Sunt mandra ca avem bogatii naturale pe care ni le exploateaza altii..A se vedea cazul Rosia Montana.
3. Sunt mandra pentru ca avem oameni valorosi, tineri specialisti, artisti desavarsiti, care prefera sa plece si sa lucreze pentru altii..care joaca pe alte scene, care nu sunt batjocoriti aici, care au resursele necesare pentru a-si face foarte bine meseria..
4. Mandra ca romanii nostri (majoritati sau minoritati) fac atatea nenorociri prin alte tari, reusind sa dea cel putin saptamanal materiale jurnalistilor straini. Nici nu mai conteaza daca vinovatii sunt rromi sau nu..Un simplu search pe google dezvaluie o realitate brutala pentru straini- Romania tara ucigasilor, asasinilor platiti ai mafiotilor, violatori, hoti, pedofili, sinucigasi, tortionari si lista poate continua mult si bine..
5. Mandra ca suntem cu 8 ani in urma Bulgariei la capitolul turism, conform unui raport al companiei germane TUI- unul din cei mai mari tour-operatori din lume. Ca suntem in urma bulgarilor si ca incredere din partea investitorilor straini...Ca suntem mai rau decat Botswana sau cine stie ce tara din lumea a treia..
6. Mandra ca suntem pe ultimul loc in Europa la consumul de sapun, detergent si pasta de dinti. Ca avem carii, si uneori chiar raie si paduchi, dar recuperam "handicapul" cu parfum din belsug. Conform unui studiu al Ministerului Sanatatii jumatate dintre romani nu se spala pe maini dupa ce folosesc toaleta.
7. Mandra ca aici orice fufa care trece prin patul unui om de afaceri, baiat de bani gata sau bosorog din administratia centrala devine peste noapte diva..Ca orice siliconata devine femeie de succes..Ca a fi proasta si pitipoanca (merg mana in mana aceste doua elemente) inseamna ca ai la picioare lumea media, chiar daca dispari dupa un articol de presa sau mai multe..Ca a te marita din interes e un bussiness privit cu ochi buni de toata lumea. Ca e o mandrie ca te-ai culcat cu o intreaga echipa de fotbal, atata timp cat esti jurnalista..
8. Mandra ca Romania= tara de rromi pentru toata lumea..Orice padure isi are uscaturile ei- stiu asta- dar ai nostri prea se victimizeaza ca rromii sunt de vina pentru imaginea proasta pe care ne-am creat-o de-a lungul anilor..Wake up!! Rromi, unguri, sasi, sau orice alta minoritate inseamna Romania. Si nici ai nostri nu-s mai breji asa ca ar trebui sa incepem sa ne asumam faptele.
9. Mandra ca avem datorii la FNI cat pentru alte doua tari
10 si cel mai important mandra ca sistemul nostru de sanatate e o adevarata loterie pentru pacienti. Daca ai noroc scapi sanatos din spital, daca nu pleci in patru scanduri sau cu vreo infectie minunata sau cine stie cu ce ustensila uitata in tine. Mandra ca sistemul nostru de invatamant e de tip comunist punand pret pe lucruri complet inutile si mai putin pe practica. Mandra ca justitia noastra e oarba sau ca vede doar cand are ea chef..


        Voi de ce sunteti mandri ca sunteti romani?



2 comments:

SoSheSays said...

Dureros articolul asta, dar in mare parte adevarat. Si totusi avem si noi cate ceva cu ce sa ne mandrim. Eu zic ca macar avem umor. :)

Te astept sa participi la concurs ca le merge siteul acum. Pupici!

yoana said...

merci pt comment..da din pacate asta ne-a mai ramas..bine ca nu trebuie sa platim vreo taxa pt el :)) pupici.