Followers

Thursday, October 28, 2010

Ceaiul este o cana de viata.

      If you are cold, tea will warm you.  If you are too heated, it will cool you.  If you are depressed, it will cheer you.  If you are excited, it will calm you.  Gladstone, 1865.
      Acum ca iarna ne bate la ferestre m-am pus pe baut ceai cald..Am dulapul plin de tot felul de ceaiuri, toate combinatiile posibile..Am bineinteles si doua preferate: Earl Grey- ceai negru cu bergamota si Aromfruct (Fares)- ceai verde cu lamaie si vanilie. Conform specialistilor a bea ceai e un lucru mai bun decat a bea apa. In timp ce apa va hidrateaza, ceaiul va hidreataza dar aduce si antioxidanti in organism. Asa cum stiti exista patru feluri de ceai: alb, negru, verde si rosu. Fiecare tip de ceai are propriile proprietati si avantaje.
     Ceaiul alb se prepara din muguri si frunze tinere de ceai culese doar primavara. Contine un nivel mult mai mare de antioxidanti fata de restul de ceaiuri (fiind un elixir al tineretii) dar si mai putina cofeina (15 mg per ceasca, fata de 20 mg in cazul ceaiului verde sau 40 mg in cel negru). Ceaiul verde se face din frunze mature, fiind ceva mai procesat fata de cel alb. Conform cercetatorilor chinezi riscul de cancer esofagian este cu 60% mai scazut in cazul consumatorilor de ceai verde. In plus este recomandat pentru prevenirea afectiunilor cardiace. Ceaiul negru este procurat din frunze uscate, trecute printr-un proces de fermentare, de aici rezultand si gustul sau mai plin, preferat de consumatorii de cafea tare. Imbunatateste puterea de concentrare, memoria si ajuta chiar si la prevenirea bolii Parkinson. Ceaiul rosu cunoscut drept rooibos se pare ca nu are nici o legatura cu arborele de ceai. Este vorba despre o planta fara cofeina si continut scazut de tanini. Calmeaza insa nervii, dar si crampele stomacale. Este ideal pentru copii.
         Voua ce tip de ceai va place? Ce arome? Cat de des consumati ceai?







No comments: