Followers

Tuesday, July 27, 2010

     Cinci posturi de televiziune au fost astazi amendate de CNA pentru felul in care au decis sa prezinte informatiile legate de sinuciderea Madalinei Manole.

   Este vorba de Antena 1 şi 3, Realitatea TV, TVR şi Kanal D, în timp ce Pro TV, Prima TV, B1 TV, Naţional TV şi OTV au primit somaţie publică. Cea mai mare sancţiune a fost dată Antenei 1, care va trebui să plătească 10.000 de lei.
Posturile amendate au fost "pedepsite" pentru detalierea de tehnici suicidale, încălcarea dreptului la intimitate al familiei artistei şi nerespectarea protecţiei imaginii minorilor, prin prezentarea de fotografii cu copilul Mădălinei Manole, scrie Realitatea.net.
     Toata ziua cand dadeam sa mai vad cate o stire nimeream peste inca o exclusivitate din cazul asta..Mi se pare ca prea s-a intrat in detalii mult prea personale..Ar trebui sa existe o limita intre ceea ce e public si ce e personal..Intre ce ar trebui furnizat de presa si ce ar trebui sa ramana in intimitatea unei persoane publice..Ce ma interesa pe mine de exemplu ca nu a fost anuntata Madalina de moartea bunicii ei?Sau ca se ducea la biserica Zlatari?Ok..se ducea...Si?Acum ar trebui cu totii sa mergem acolo sau ce?Ca nu vad mediatizarea dusa la extrem a unei morti..Da am inteles ca moartea este un PR excelent pentru a reveni in atentia oamenilor dar si pentru a vinde fie cd-uri fie dvd-uri cu piese de teatru..Dar hai sa fim seriosi..Mai aveau sa ne spuna ce nuanta de chiloti prefera sau ce detergent folosea cand spala rufe..ALooo...Treziti-va dragi jurnalisti..Limitati-va la ce e cu adevarat relevant in relatarea stirilor..

2 comments:

Anonymous said...

Bravo, bravo pt acest articol!!!In toata perioada asta au demonstrat k sunt doar niste hiene insetate de rating. Rusine lor!!!

yoana said...

asta e de cand e lumea si televiziunea..facem tot pentru a avea rating..injuram,ne dezbracam,ne batem,ne jignim,facem chiar si sex...si totul pt a fi persoana publica sau pt a avea rating..nu e doar vina lor..e si vina noastra pt ca asta cerem..asta ne place..circul..