Followers

Tuesday, July 20, 2010


          De cateva zile ma lupt cu o durere de masea..Bineinteles ca as putea castiga lupta foarte usor daca m-as deplasa la un stomatolog..Dar adevarul este ca mi-e frica..Nici Alex nu sta mai bine la capitolul asta asa ca nu are cine sa ma impinga de la spate.:)) Ma uitam prin mail si uite ce am gasit..Nu degeaba ma chinuie maseaua se pare..
          Un grup de cercetatori din Statele Unite (de unde din alta partea ??ca doar nu din Bangladesh)  au dezvoltat un aparat care poate trata dentofobia. Dispozitivul a fost special conceput pentru pacientii care sufera de anxietate dentara sau de dentofobie. Se estimeaza ca unul din patru pacienti sufera de anxietate dentara si sute de pacienti evita sa mearga la dentist, rata acestora din urma fiind in crestere in ultimii ani.( eu si Alex suntem inclusi pe lista fricosilor). Dispozitivul NuCalm implica electro-stimularea craniana pentru relaxarea pacientilor.(banuiam eu ca e vorba de ceva cranian..adica intai te electrocuteaza la creier  si pe urma iti baga tot felul de ace in gura..). Tratamentul functioneaza in doua etape: in prima etapa, pacientului i se administreaza o tableta care contine acid gama aminobutiric, o substanta chimica care in mod natural este produsa de creier si ajuta corpul uman sa se relaxeze. Apoi, in a doua faza, pacientului i se aplica doi electozi pe suprafata pielii, in spatele lobului urechilor. Electrozii sunt conectati la un generator, care incurajeaza receptorii din corp sa raspunda la tableta cu acid gama aminobutiric, care a fost administrata in prealabil. Acest proces incetineste activitatea creierului aducand-o la nivelul normal din timpul somnului sau a relaxarii. In aceasta faza a activitatii creierului se spune ca productia de serotomina (o substanta secretata de creier responsabila cu buna dispoztie) si dopamina, care ajuta corpul si mintea sa fie relaxate.
 http://www.dentist.ro/imagini/articole/mari/dentofobia-s-ar-putea-trata-cu-ajutorul-unui-nou-dispozitiv.jpg
      Aceasta metoda de tratare a pacientilor care sufera de dentofobie sau de frica de dentist a fost aprobata de Administratia Statelor Unite a Medicamentelor si a Alimentatiei. Medici dentisti din Anglia incep sa introduca acest echipament in salile de tratament din clinicile stomatologice. De exemplu, Dr. Mervyn Druian, un medic dentist din Londra, a marturisit ca foloseste acest dispozitiv din martie, evidentiind ca acesta din urma are un impact major in tratarea pacientilor cu teama de dentist. Pacientii care au incercat tratamentul cu NuCalm spun ca au o alta perceptie asupra tratamentului dentar, se simt mai relaxati si merg cu incredere la medicul dentist. Cercetatorii din SUA sustin ca stimularea craniana prin electro-terapie este deja folosita in tratatea diverselor afectiuni, incluzand aici boli post-traumatice, anxietatea manifestata pe termen lung si insomnia.
         Tot nu ma las dusa la dentist..Nimic nu cred ca ma va convinge..si in  plus durerea nu e asa mare..:)))
  Voi cum va tratati frica de dentist?

5 comments:

Anonymous said...

zici k e cocosatu tipa de la aparat:))

yoana said...

:)) sau mama lu beiki..

Anonymous said...

ooo , pe aia am ratat-o :)))

yoana said...

ia te rog sa fii pe faza de acum incolo..:)))se poate asa ceva?doar esti functionar public..fii vigilenta

Anonymous said...

o sa incerc, o sa fac tot posibilul. ROAR:)))