Followers

Monday, February 7, 2011

Anti-aging din natura.part 1.

     Imbatranirea este poate unul din putine procese ce afecteaza in aceeasi masura atat barbatii cat si femeile. De-a lungul timpului au aparut tot felul de creme, seruri si tratamente ce promit sa ne scape de riduri si de efectele neplacute ale trecerii timpului. Odata cu inaintarea in varsta ne confruntam cu riduri, pierderea elasticitatii pielii, caderea parului, probleme de sanatate si multe altele. Tratamentele de azi pot amana momentul instalarii acestor efecte insa nu le pot opri definitv. Genele pot fi de asemenea pro sau contra noastra. Astfel daca mama arata la 50 de ani ca o femeie de 30 atunci e clar ca si tu vei beneficia de acelasi rasfat din partea naturii..Impotriva imbatranirii poate fi util si consumul de alimente proaspete. Iata mai jos o lista de alimente benefice pastrarii tineretii:
- castravetii sunt excelenti pentru piele. Silica din coaja lor ajuta la reducerea ridurilor si stimuleaza productia de colagen. De preferat este cumpararea si consumarea lor cu tot cu coaja.
- portocalele rosii contin antocianine, antioxidanti ce combat problemele cauzate de radicalii liberi, precum si razele UV.
- codul contine selenium, avand astfel rol de protejare a pielii impotriva vatamarii de catre razele solare, dar si impotriva cancerului de piele.
- mango-ul furnizeaza 96% din doza zilnica necesara de vitamina C si previne  bolile parodontale.
- branza de vaci dietetica are un continut mare de proteine, constituind un remediu natural pentru par (parul are in structura sa o cantitate foarte mare de proteine). Fiti insa atente la nivelul de sodium care de multe ori nu este precizat pe ambalaj.
- carnea slaba de vita este plina de fier. Este demonstrat faptul ca deficienta de fier poate cauza  unghii casante si concave.
- mancaruri mediteraneene: feniculul este anti-inflamator; caracatita este o bogata sursa de acizi grasi Omega 3, B12, fier si zinc.
- stridiile sunt o excelenta sursa de zinc, ce ajuta la sinteza proteinelor si productia de colagen.
- ardeiul rosu si varza de Bruxelles sunt bogate in vitamina C, ceea ce ajuta la producerea de colagen si lupta impotriva radicalilor liberi.
- afinele. O portie de afine produce mai multa activitate antioxidanta decat orice alt fruct sau leguma. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi ce cauzeaza riduri. 
- semintele de floarea-soarelui (cine ar fi crezut ca si astea sunt bune la ceva?) contin lignina ( un fel de fitoestrogeni) ce impiedica defalcarea de colagen si stimuleaza bariera de lipide a pielii. 
- tonul contine acizi grasi Omega 3 ce lupta impotriva razelor UV- asociate cu deteriorarea celulelor, si sunt o bogata sursa de niacina- deficienta de niacina provoaca eruptii cutanate.
- avocado. Este una din cele mai mari surse de grasimi monosaturate si contine biotina ce ajuta pielea sa fie sanatoasa.
- pepenele verde este si el o importanta sursa de licopen ce protejeaza pielea impotriva razelor UV.
- varecul (este o mirodenie numita kelp in engleza) contine vitaminele C si E, ce protejeaza grasimile din bariera umeda a pielii de radicalii liberi.
- lintea este o buna sursa de zinc
- semintele de dovleac sunt pline de antioxidanti si magneziu, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale si reduc riscul unui infarct miocardic, precum si al unui accident vascular cerebral.
- ouale sunt bogate in fier si biotina.
     Urmeaza bineinteles si partea a doua maine. Aveti grija ce mancati si mai ales cat mancati..Pupici


No comments: