Followers

Tuesday, February 8, 2011

      Iata si partea a doua a listei de alimente benefice in lupta cu timpul.

- semintele de rodie contin suc bogat in acid elagic, acid pantotenic, vitamina C, potasiu si polifenoli antioxidanti. Toate acestea lupta impotriva radicalilor liberi si mentin colagenul in piele.
- ovazul este bogat in fibre solubile ce reduc nivelul colesterolului LDL (cel rau)
- coacazele negre contin un compus numit antocian, care poate ajuta la imbunatatirea vederii. In plus, o portie de coacaze negre contine de 5 ori mai mult vitamina C decat o portie de portocale, ceea ce reprezinta un stimulant pentru imunitate perfect.
- sucul de afine intrerupe formarea placii dentare si, prin urmare, previne ingalbenirea dintilor. Flavonoidele din sucul de afine contracareaza de asemenea efectele nocive ale bacteriilor ce provoaca aparitia cariilor dentare. Sucul de afine are multe beneficii, prevenind infectiile tractului urinar, bolile inimii si cancerul. Are proprietati antioxidante prin care sunt combatuti radicalii liberi din organism, si de asemenea ajuta si la reducerea nivelului de zahar din sange.
- ciocolata neagra va va reduce pofta de dulciuri si este bogata in flavonoizi.
- vinul rosu inchide nuanta pielii. Semintele de struguri sunt bogate in polifenoli- tip de antioxidant ce include de asemenea si resveratrol. Daca nu consumati alcool puteti opta pentru sucul de struguri sau pentru un supliment pe baza de reveratrol disponibile in farmacii. Sincer nu stiu daca gasiti si la noi, dar stiu sigur ca exista in state.
sucul pur de noni este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, ajutand la prevenirea formarii de tumori si riduri. Noni si produsele obtinute din acest fruct ajuta la stimularea productiei de colagen si sunt bogate in antioxidanti si polifenoli.
- guava este un fruct plin de vitamina C- cu rol de stimulare a productiei de colagen pentru o piele fina. Doua cesti de guava saptamanal reprezinta doza perfecta de stimulant anti- imbatranire.
germenii de grau sunt bogati in zinc, avand un rol crucial in producerea de celule noi in piele. De asemenea are proprietati antiinflamatorii prevenind eczemele; studii recente au demonstrat ca germenii de grau pot ajuta la reducerea acneei. Este indicata consumarea unei cane de germeni pe zi pentru doza zilnica de zinc. Pot fi utilizati pentru asezonarea salatelor, sau in combinatie cu iaurturi sau de ce nu chiar si adaugat in piureuri.
- salata romana este o leguma cu frunze verzi bogata in vitamina A, o vitamina ce ajuta la revitalizarea pielii prin cresterea productiei de celule la nivelul pielii. Este recomandata adaugarea ei la orice fel de salata sau ca garnitura la cina pentru aportul zilnic de vitamina A.
nucile contin seleniu- un puternic mineral- ce ajuta la producerea de antioxidanti, glutation si vitamina E. Acestea ajuta la repararea celulelor deteriorate si incetinesc procesul de imbatranire a pielii. Doar doua nuci pe zi ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.
- rosiile contin zaharuri, vitaminele A si C, calciu, fier si o foarte mare cantitate de licopen. Licopenul ajuta la prevenirea bolilor cardiace, reduce colesterolul si previne cancerul. Acesta  actioneaza ca un scut natural impotriva razelor UV, reusind sa previna aparitia de pete de la soare, uscarea pielii si riduri. Pentru un efect maxim de tratament anti-imbatranire rosiile trebuiesc gatite.
sardinele sunt o bogata sursa de acizi grasi Omega 3, stimuleaza cresterea parului si confera parului stralucire.
- spanacul este o sursa excelenta de vitamina C de care organismul are nevoie pentru producerea de sebum- o substanta uleioasa produsa de glandele sebacee. Sebumul este balsamul natural al corpului, mentinand parul stralucitor, neted si tanar, prevenind astfel uscarea lui.
- fasolea este bogata in proteine si stimuleaza de asemenea cresterea parului, ajuntand celulele din firele de par sa se ingroase facand astfel fibrele de par mai rezistente.
- morcovii sunt o excelenta sursa de vitamina A, esentiala pentru un scalp sanatos, stralucitor si cu aspect tanar.
    Sper ca informatiile va sunt de folos..Pupici.
      






No comments: