Followers

Monday, February 7, 2011

      Bataia e rupta din rai..Cel putin asa sustine folclorul nostru. Nu voi fi niciodata de acord cu bataia- fie ca e aplicata copiilor ca metoda de educare, fie ca le e aplicata nevestelor pentru a le face sa taca din gura, fie in cazuri mai rare barbatilor pentru a fi tinuti sub papuci. Ei bine sa trec direct la subiect. Saptamana trecuta am aflat doua povesti de viata.

Primul caz. Ea e maritata de aproximativ 14 ani. Are o fetita de 10 ani, casa si masina. Si a mancat bataie pentru ca intrebata de tata daca a racit, fetita i-a raspuns acestuia ca nu stie. A fost declansatorul unei batai ce s-a soldat cu multe cucuie in cap, cu semne pe fata, gat si pe maini, si cu durere in capul pieptului atunci cand respira. Dupa toate astea ea l-a iertat se pare.

Al doilea caz. Maritata de 10 ani. O fetita de 9. In ultimele 6 luni el venea acasa doar o data pe saptamana pentru a-si lua hainele calcate si apretate si pentru a face scandal. In rest toata lumea inclusiv ea stia ca are amanta. De ce accepta situatia? Pentru ca se gandea la fetita si pentru ca nu avea unde sa plece. Iata insa ca acum doua zile el a anuntat-o ca divorteaza si ca fetita ramane cu el si cu noua ei mamica. 

      Voi ce ati face? Cunoasteti astfel de povesti? Sunteti de acord cu femeile batute?

3 comments:

Miuri said...

Doamnee.. nu, nu cunosc din fericire. E pacat ca ele se complac in aceste situatii. Multe femei cred ca o sa le fie mai greu copiilor daca se despart parintii, dar de fapt o sa le fie mai bine. Copiii vad si aud tot si inteleg mai bine decat credem noi si chiar nici ei nu-si doresc un astfel de trai..

yoana said...

da..din pacate asa cum spuneam si cu alte ocazii mentalitatea femeilor a ramas inca pe vremea anilor 1200 cand era rusine sa nu te mariti pana la 22 de ani, cand daca luai bataie era vina ta si dreptul sotului, cand nici nu se ppomenea de divort..

Miuri said...

asa e.. pacat!