Followers

Wednesday, October 20, 2010

      Am vazut ieri la stiri ca italianii l-au aplaudat pe tanarul care a lovit-o pe romanca Hahaianu.. Am citit si o gramada de articole din presa romaneasca..Articole pline de indignare si cu un ton razbunator..Nu tin partea nimanui, dar ce ma stupefiaza pe mine e lipsa noastra de demnitate si de asumare a unui fapt. Ok era plecata la munca..Oare a cui e vina? A sistemului medical din Romania pentru ca nu i-a putut asigura un job decent dupa ce si-a finalizat studiile cu note mari si a devenit asistenta medicala. Ok s-a luat la cearta cu tanarul italian. Pai doar asa-i romanu..Cu samanta de scandal in buzunar gata sa sara pentru a-si face chipurile dreptate in orice clipa, oriunde si la oricine. Nu e vina ei ci a noastra ca natie..Asa suntem noi obisnuiti..Se baga unu in fata ta la coada la paine? Mama ce ii faci..Te certi cu el, il injuri, doar doar o pleca nesimtitu de la ghiseu tocmai la fundul cozii...Intotdeauna se va gasi un mos sau o baba sa sara la scandal..Nu am inteles niciodata de ce romanul prin specificul natiei sale trebuie sa caute galceava sau de ce are el impresia in prostia lui de roman ca daca incepe sa injure pe cineva il sperie pe respectivul si gata- isi rezolva problema.
       Acum ca tanarul a lovit-o si ca ea a cazut lovindu-se la cap nu stiu ce sa zic..Nu a fost un gest justificat din partea lui, ca doar  nu il atacase cu toporu. Ca nu i-a acordat nimeni primul ajutor iar nu e normal..Dar nu cred ca avem dreptul sa judecam de indiferenta pe altii atata timp cat la noi o femeie a fost lovita recent pe trecerea de pietoni, iar soferul a fugit de la locul faptei. Nici atata timp cat romancele avorteaza si-si arunca prin garile italiene copiii...Suntem una din cele mai ipocrite natii din lume..Intotdeauna sarim sa vedem paiul din ochiul altuia dar nu parul din proprii nostri ochi..Intotdeauna sarim sa spunem cat de nasol e la altii dar nu spunem cat de nasol e la noi..Am vazut recent cum se plangeau la televizor niste muncitori de pe un santier italian..Erau romani, lucrau ilegal si vai cat se mai boceau de conditiile grele, de neplata salariului si vai ce porci erau dupa parerea lor italienii..Bai astia cine va tine acolo? Cine va pune sa nu va faceti acte legale? Mereu se gasesc scuze penibile pentru situatii de genul asteia. 
        Nu vreau sa imi sariti in cap.. Nu am zis nici o clipa ca accept ce a facut tanarul. Doar ca in loc sa ne bocim, mai bine am incerca sa fim noi mai civilizati si sa ne respectam intre noi, inainte de a cere respect din partea altora. E daca vreti ca si situatia in care ai o prietena anorexica si tu ii tot spui ca e grasa, ca sa o ajuti. Sper sa fie judecat si sa primeasca o pedeapsa conforma cu fapta sa, nu una la presiunea mass-mediei..

No comments: