Followers

Wednesday, October 27, 2010

        Tendinta lumii moderne este de a fi eco. Sa devii eco porneste insa de la educatie. Celebra sintagma a celor 3 R - recuperare, reconditionare, refolosire a revenit in actualitate. Specialistii au grija acum sa puna alaturi de cei 3R si avantaje evidente. Sa fii eco nu inseamna doar sa salvezi planeta, ci si sa faci economii in propriul buzunar. Incepand de azi am onoarea de a intra in contact cu oamenii care intr-un fel sau altul promoveaza beneficiile eco. Prima persoana care va fi invitata acestei rubrici este Adriana Sfetcu, o tanara mamica, femeie foarte activa si posesoare a blogului www.marillys.blogspot.com , precum si a magazinului ei virtual www.marillys.breslo.ro 
unde puteti gasi tot felul de minunatii handmade de la sapunuri din ingrediente naturale, uleiuri si pana la glossuri delicioase. Iata ce a raspuns printre picaturi Adriana:

In primul rand ce te-a facut sa te apuci de produs sapunuri,creme,balsamuri si alte minunatii handmade?
 Adriana-  Initial m-am gandit sa-mi deschid un magazin virtual cu produse naturale sau bio,dar mi-am dat seama ca majoritatea ar fi trebuit sa le import, iar asta nu mi-a placut deloc. Sunt de parere ca noi in Romania avem produse foarte bune, dar nu stim sau nu ne permitem sa le ambalam frumos astfel incat sa fie atractive sau sa le facem reclama. Am inceput prin a face sapunuri pentru noi, perioada in care am studiat si experimentat retete facute de mine, iar cu timpul le-am tot imbunatatit. Dupa aceea o cunostinta care tine cursuri pentru mamici cu burtici  a cumparat 10-20 de sapunuri odata pentru a  le oferi cadou dupa terminarea acestor cursuri. Sapunurile urmau sa fie folosite fie de mamicile gravide , fie pentru bebelusi. Incet incet mi-am dorit si alte produse.

- Produsele tale sunt intr-adevar 100% naturale?
 Adriana- Da sunt naturale produsele pe care le realizez si fiecare produs nou il testez pe pielea mea si a copilului meu.  Asa ca nu imi permit sa-mi bat joc de ceea ce fac si sa adaug ingrediente obtinute prin sinteza. Inca de cand eram gravida am inceput sa testez pe pielea mea sapunuri care cica erau pentru copii si nu mi-au placut absolut deloc. Nu mi-a placut nici lista lunga de  ingrediente sintetice de pe cutiile sapunurilor, asa ca am hotarat sa le fac eu pe ale mele. Pentru mine primul semn al unui sapun de o buna calitate este lipsa parfumului. 

- Cum ti-a venit ideea de a-ti promova produsele pe blog?
Adriana-  De fapt prima data am deschis  blogul pentru a scrie despre ceea ce fac, despre ingredientele pe care le folosesc si depre ce aduc ele bun pentru pielea noastra. Este modul meu de a le povesti oamenilor ca ceea ce fac,  fac cu drag, din pasiune si  nu vreau sa ii pacalesc ca sa scot bani.  Se tot vorbeste de transparenta si de o lume unde cartile sa fie puse pe masa, ei cam asta am dorit sa fie blogul meu pentru cei care cumpara si folosesc produsele Marillys. Daca ai cumparat ceva este bine sa stii din ce este facut , cu ce te ajuta sapunul sau crema respectiva, ce beneficii aduce pielii tale. Abia dupa mai mult timp m-am gandit sa imi vand produsele prin intermediul magazinului virtual www.marillys.breslo.ro
- In acest moment pe piata romaneasca si nu numai exista foarte multe optiuni in materie de ingrijire corporala. De ce ai recomanda produsele bio si nu pe cele ale unor firme consacrate?
Adriana-  Din pacate firmele consacrate fac produse pe banda rulanta si asta ma face sa cred ca nu se pastreaza calitatea produsului. Se investeste foarte mult in imagine, in promovare iar calitatea produsului este uitata.  La un volum mare de produse  nu se mai folosesc ingrediente naturale ci substituenti, iar asta afecteaza calitatea produsului final. 


- Daca ti-ar sta in putere ce ai invata consumatorii romani? Ce obiceiuri ai inlatura din rutina zilnica de ingrijire personala?
Adriana-   Consumatorii romani au inceput sa inteleaga ca produsele naturale sunt mult mai bune pentru sanatatea lor decat produsele pe care vezi o gramada de chimicale. Multi si le doresc si sustin ca le folosesc  dar de fapt nu sunt pregatiti psihic sa accepte ca un sapun sau o crema  din ingrediente naturale nu va avea un miros placut ( ma refer la untul de shea care are un miros de grasime si nu toata lumea il suporta) sau daca va avea un miros placut acesta nu va fi foarte puternic. De aceea la primul targ nici nu am avut foarte multi cumparatori pentru ca sapunurile mele nu erau colorate, pentru ca sapunurile mele nu miroseau. Au fost foarte putini cei care au apreciat ca nu sunt colorate si ca nu au miros.


- E adevarat ca folosite corect unele dintre produsele tale pot ameliora sau chiar vindeca unele probleme fie ele la nivelul pielii sau al scalpului?
 
Adriana- Cateva ingrediente care au puteri miraculoase sunt uleiul de catina, laptisorul de matca si carbunele medicinal.
Uleiul de catina l-am folosit pe propria mea piele cand am suferit o arsura foarte puternica la mana, de la degete pana la cot. Aveam in frigider ulei de catina si mi-am pus imediat pe toata mana. Am uns zilnic mana cu ulei de catina si o spalam cu sapunul cu catina Marillys. La o saptamana  mai aveam doar pe podul palmei arsura iar dupa 2-3 saptamani nu am mai avut absolut nimic, pielea s-a vindecat complet.
 Laptisorul de matca  este folosit cu succes de mult timp in cremele pentru fata. Ofera elasticitate, hidratare si luminozitate tenului tern, obosit cu tendinte de ridare. Laptisorul de matca folosit  ca supliment alimentar corecteaza anemia si rahitismul la copii , iar persoanelor in varsta le prelungeste viata activa. In plus de curand am descoperit ca este foarte bun in tratarea matretii de la nivelul scalpului.
 Carbunele medicinal a fost folosit inca din antichitate ca antidot in cazurile de otravire, acesta are puterea de a absorbi otrava sau toxinele din corp. Eu il folosesc ca si ingredient in sapunul pentru tenul gras. Impreuna cu Uleiul esential de tea tree au puterea de a curata sebumul de pe piele si din pori si in acelasi timp regleaza productia de sebum de la nivelul pielii. Eu folosesc acesta sapun pentru corp, in special pentru pielea spatelui unde am sentimentul ca pielea mea se ingrasa mai repede  si pe perioada iernii chiar imi apar o multime de cosuri.


- Dintre toate produsele tale care iti este cel mai drag?
Adriana- Este greu sa zic ca unul anume imi este cel mai drag pentru ca in fiecare sapun sau reteta pe care o prepar pun suflet si nu  fac produse care mie sa nu-mi placa. Fiecare este special in felul lui si despre fiecare in parte as putea sa va povestesc o gramada de lucruri.  Fiecare produs are o poveste, o intamplare sau istorie a ingredientelor foarte interesanta.
 Ultimul produs de care  eu sunt foarte incantata este crema hranitoare de fata " Happy Face". M-am gandit mult timp la ea si am pus in ea tot ceea ce am stiut eu ca este bun pentru pielea fetei. Adica unt de shea, ulei de jojoba, unt de cacao, ulei de samburi de struguri, laptisor de matca, ulei de catina, granule de polen. Mai multe despre  aceasta crema puteti citi pe blogul meu www.marillys.blogspot.com .
- Se apropie un targ de produse handmade. Cu ce bunatati ne intampini la targ? Ce sperante ai de la aceste targuri?
Adriana-  Primul targ la care voi participa este  pe data de 6-7 noiembrie organizat de "I love handmade" in curtea palatului Sutu de la Universitate. La targ voi avea sapunurile cu care v-am obisnuit, balsamuri de buze ( cu catina , ciocolata, galbenele), uleiuri de corp pe care le puteti folosi pentru masaj dar si pentru a intretine pielea ( lavanda, scortisoara si portocale, lamaie) si creme ( de fata , de corp si pentru picioare). Va mai astept cu pachete cadou pe care le puteti oferi persoanelor dragi. Pe data de 8 noiembrie va fi Sfantul Mihail si Gavril asa ca va puteti alege cadoul care sa li se potriveasca.
 Urmatorul targ la care va astept este pe data de 5-6 decembrie organizat tot de  "I love handmade" in aceeasi locatie.  Atunci voi avea si cadouri pentru cumparatori dar si mostre pentru cei care doar ne vor vizita.
 Ultimul targ  din acest an la care voi participa se va desfasura in perioada 17-19 decembrie organizat de "Art Butique" la Sibiu , Forumul German, Sala Oglinzilor. Pentru acest targ am ceva mai multe emotii pentru ca pe langa produse, cadouri si mostre pregatesc si  un aranjament mai deosebit al standului. Sper sa reusesc pana atunci sa pun la punct toate detaliile deoarce la primul targ,  universul mi-a pus bete in roate asa cum imi spunea cineva zilele trecute.
 
-Te-ai gandit sa iti extinzi si in afara blogului afacerea? Sa iti deschizi un magazin? 


Adriana-   Da am vorbit de curand cu o foarte buna prietena pe tema asta si am ajuns la o concluzie pe care nu cred ca multi oameni care ma cunosc o vor agrea. Nu vreau sa-mi extind afacerea foarte mult. Asta tocmai pentru a nu pierde calitatea produselor pe care le fac, tin foarte mult sa fac produse mai putine de calitate foarte buna. Am sa ma extind exact cat imi permit,  exact cat sa nu  fiu nevoita sa intervin asupra calitatii produselor. Asta nu inseamna ca nu ma gandesc sa imi deschid un magazin unde sa gasiti toate produsele Marillys.
     
        Ii multumesc inca o data Adrianei pentru timpul acordat si va las sa va delectati cu doar cateva dintre pozele bunatatilor preparate de Adriana. Nu sunt prajituri, dar cu siguranta corpul vostru le va iubi de indata ce va fi in contact cu ele.






No comments: