Followers

Monday, February 7, 2011

Chiria..

      Sunt de 6 ani in Bucuresti..6 ani de chirie..6 ani de cautat aproape in fiecare vara cazare. In primele doua luni de capitala am stat in buricul orasului - chiar langa parcul Cismigiu. Stateam cu gazda in casa, nu aveam pic de intimitate in camera mea, toate produsele mele de make-up erau rascolite de proprietara, mancarea trimisa de mama era consumata saptamanal de prietenele proprietarei..Ce sa mai..Era un dezastru. Imi ploua in camera, usile balconului nu se inchideau si era frig noaptea..Nu era zi in care sa nu plang..Iar ca tabloul sa fie complet aveam ora de intrat in casa, nu aveam cheie nici de la interfon nici de la apartament, iar baia era horror..Nu va pot descrie ce mizerie domnea in baie..Norocul meu a fost ca m-am imbolnavit de varsat de vant. Dupa ce mi-a trecut m-am intors in Bucuresti ca sa ma mut de acolo. Ce am gasit? Asternutul meu (fusese schimbat inainte de a ma imbolnavi) era patat de sange, vasele mi le-a oprit ca si mancarea si scandalul a fost imens. A urmat o perioada de stat in Dristor intr-o garsoniera impreuna cu doua fete, de asemenea din Buzau.
      Eee..am invatat ca e bine cateodata sa faci pe nesimtita. De ce? Pentru ca daca la inceput stateam doar noi 3 si ne intelegeam perfect, in timp am inceput sa stam 5 cu saptamanile pentru ca la fetele veneau iubitii si uitau sa mai plece. Nu am comentat niciodata situatia ci am lasat intotdeauna de la mine. Am izbucnit insa in momentul in care mi-am dat seama ca eu duceam saptamanal zahar, ulei, mancare, hartie, sampon etc etc si saptamanal eu eram pe minus cu proviziile. Asta e..Am stat si la camin. Particular, de fete, in Regie, cu program de vizite de o ora jumatate pe zi, in camera de 2 paturi. No comment. A fost si frumos si urat. M-a maturizat experienta asta. In martie 2009 m-am mutat cu doua fete intr-un apartament de trei camere in Militari. Rezumatul experientei de acolo  e urmatorul: curatenie- eu, platit facturi- eu, adus mancare- eu, cumparaturi- eu, indurat tipete in plina noapte si scandaluri- eu. Norocul meu a fost ca am rezistat impreuna cu Alex la toate astea. Nici nu va puteti da seama cat de mult se poate schimba o femeie din cauza barbatului cu care umbla. Cand s-a umplut paharul si risca sa dea pe din-afara ne-am mutat doar noi doi intr-o garsoniera.
    Acum ne pregatim sa ne mutam iar pentru ca proprietara nu e de incredere. Cand ne-am mutat aici avea 45 de milioane datorie la intretinere de la fostul chirias. Le-a platit si nu a avut nici un fel de problema din cauza noastra. Nu am intarziat niciodata mai mult de 2-3 zile plata chiriei (pentru ca mi s-au virat banii cu intarziere) si totusi s-a plans la administratora (cu care am devenit amici) ca s-a saturat sa traga de noi sa ii dam banii de chirie. What a woman..Mai mult tot de la administratora am aflat si ca vrea sa ne dea afara in aprilie. A venit zilele trecute sa ii dam banii de chirie si mi-a servit o minciuna pe care nici un retardat nu ar crede-o. Chipurile in iulie vrea sa o mute pe fiica-sa aici si ca ii vinde fiica-sii garsoniera cu 25.000 euro. Fiica-sa e studenta si nu are un job. Asa ca va inchipuiti cat de sila mi s-a facut. Asta e..Asa-s unii oameni. Ca sa intelegeti aici dam 750 lei in conditiile in care nu avem masina de spalat, tamplaria e veche si abia se inchid usile la balcon, cada am albit-o cat de cat noi (traiasca inalbitorul ), reparatii a facut Alex, usa la intrare care statea sa cada i-am schimbat-o noi dupa lungi rugaminti si i-a carat-o si montat-o Alex gratis.
     Asadar acum ne cautam iar casuta. Poate de data asta o sa avem mai multa bafta.
      Voi peste ce fel de oameni ati dat? Ce experiente ati avut cu chiria?

 

12 comments:

Miuri said...

O, Doamnee... ma regasesc.. numai ca eu nu am stat niciodata in gazda. Dar la prima chirie, femeia aia intra in casa peste noi cat voia. Primii 3 ani de facultate i-am facut la Iasi si am stat mereu cu fete, dar de cand m-am mutat in Ct stau cu iubi. Si e clar, mult mai bine! Nici noua nu ne convine de proprietara asta ca umbla numai cu minciuni dar.. mai suportam. In sensul ca o chem si eu sa-i dau banii o data pe luna si dupa aia n-o mai caut ca sa nu se autoinvite la noi. Noi dam 7 mil, dar imi place ca nu zici ca e garsoniera.. mai mult e apartament cu o camera :) pff.. vreo 3 luni am stat fara masina de spalat pana i-am zis ca daca nu rezolva plecam.. si a rezolvat! la fel, al meu a facut multiple reparatii. Pentru mine e un stres cand vine si o data pe luna pt bani pt ca uita sa mai plece si cand o vad cat e de mincinoasa mor :)) Ca sa stii si tu.. eu nu ma pot preface in fata mincinosilor :)) adika ei isi dau seama ca ceva nu-mi convine si ea isi da seama maxim :)) in fine.. greu, dar trece.
Sper sa gasesti ceva ok si super :):*

yoana said...

ms mult..si noi speram. mai ales ca in zona au scazut preturile..noi i-am tot zis de masina de spalat si ne-a zis ca ea nu are nevoie de asa ceva pt ca are acasa :)) nici eu nu ma pot preface si de multe ori le spun ce cred in fata..si asta e super mare dar parca nici nu mai conteaza asta cand iti intra frigul in casa si cand nu ai minimul necesar.:(

Miuri said...

aaa.. noi nu avem probleme cu frigul.. chiar e ok.. pai da, ea nu are nevoie.. dar dc naiba mai inchiriaza daca nu pune la dispozitie ce trebuie? asa nu`mi plac oamenii astia care incearca sa profite de altii!! mor.. niste lacomi. Proprietara asta a mea avea pretentia la nceput sa ii dam banii de cheltuieli dinainte de a se afisa cheltuielile:)) sa-i dam mai mult si daca mai raman se reporteaza pt luna urmatoare :)) auzi, ce minte!! normal ca n-am fost de acord si acuma nu mai comenteaza ca oricum nu rezolva nimic..

Miuri said...

ps: ti-am dat add pe fb :))

yoana said...

faza si mai tare ca ne dadea acum sfaturi ca sa strangem si noi pana in vara 2-3000 de euro ca sa ii dam avans si sa ne cumparam o garsoniera direct de la dezvoltatorul imobiliar..nu iti vine sa crezi ce nervi ne-a facut..si mai gasise ea niste reparatii pe care sa le faca Alex..:)))

Miuri said...

:))) Doamneee.. nesimtire crasa, ce mai?

Sabina said...

Ioana, cred ca te pot ajuta sa-ti rezolvi problema. Scrie-mi pe alternativ010@yahoo.com cum pot lua legatura cu tine sa-ti dau amanunte.

yoana said...

ti-am dat mail..pupici si ms

Denisa said...

succes cu noua chirie :*

sper sa nu patesti ca cu celelalte.

yoana said...

mersi mult..si noi speram la fel..:* vedem noi ce o fi..

Pinkie said...

Am si eu o garsoniera..si am tinut doi baieti pentru 4 luni...nu iti poti imagina ce au lasat in urma lor cand au plecat...ca sa nu mai vorbesc de utilitati neplacute..
http://www.facebook.com/album.php?aid=255735&id=749686748 uite aici niste fotografii.
Sper sa va gasiti o casuta ok, cu proprietari ok si sa nu mai dati peste astfel de oameni..

yoana said...

sper..ms mult..:* ce sa zic?sunt oameni si oameni..