Followers

Monday, February 7, 2011


   Pentru ca nu am secrete fata de voi si pentru ca am incredere ca nu ma veti judeca prea aspru va voi destainui o problema cu care ma lupt de ceva timp. Cand eram eu prin clasa a 8 a (uff cat a trecut de atunci..parca si dinozaurii erau la inceputuri pe vremea aia) eram cea mai dezvoltata fata din clasa mea. Adica aveam sanii cei mai mari dintre toti sanii clasei noastre. Si ce mandra ma mai plimbam pe holurile scolii atragand simpatia baietilor de liceu si antipatia nemarginita a fetelor mai putin dotate de natura. :D Cu timpul insa bustul a inceput sa imi creeze probleme. Nu ma refer aici la fluieraturile pur taranesti ale unor homo cavernas nascuti pur dintr-un ghinion in oras, ci la durerile de spate si durerile de sani din perioada menstrei. Se lasa mai nou cu plansete de durere dar ce sa le fac? Nu ii pot taia si nici nu se dezlipesc de trup oricat de tare as trage de ei. Nu stiu cu cine seman pentru ca mama are cupa B, bunica la fel..Imi permit sa spun ca nici bunicu nu prea are sani :))) Ei bine eu am cupa D. Da da cupa D. Si tare mi-e rusine cu pepenii astia doi.Sunt incomozi si aducatori de probleme. Mai ales cand e vorba de ales haine. Daca hainele marimea M imi vin perfect pe corp, ei bine pe sani nu vin nici daca fac incantatii budiste timp de un an. Asadar am inceput sa ma interesez cum sa fac sa scap de problema. Solutia?
   Operatia de reducere a volumului sanilor este mult mai eficienta decat curele de slabire, tratamentele medicamentoase sau exercitiile fizice. Poate dura 3, 4 ore si riscurile sunt aceleasi ca in cazul oricarei interventii chirurgicale. Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1950, de atunci si pina acum un mare numar de femei beneficiind de rezultatele interventiei. Micsorarea sanilor se practica de regula la femeile cu o hiperdezvoltare a sanilor care produc lasarea sanului si deformarea acestuia. Scopul acestei operatii este de a reduce, ridica si contura sanii. O alternativa a mamoplastiei de reductie (micsorarea sanilor) este lipoaspiratia tesutului glandular, metoda rar aleasa de paciente deoarece produce o “cadere “ mai mare a sanilor datorita micsorarii volumului mamar. Interventia chirurgicala consta in incizii, scaderea volumului sanilor prin excizarea de tesut glandular, repozitionarea areolei mamare impreuna cu ridicarea sanilor astfel incat sa se incadreze cu noua pozitie, conturarea sanilor pentru integrare in aspectul general al corpului. Inciziile folosite sunt similare cu cele folosite in mastopexia extensiva (ridicarea sanilor).Inciziile se plaseaza in zone ale sinului care nu au o sensibilitate mare. Tipurile de incizii si stabilirea celei optime se vor discuta cu chirurgul plastician. Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabili conduita interventiei chirurgicale.
     Timpul necesar pentru efectuarea operatiei de micsorare a sanilor depinde de mai multi factori incluzand abordul chirurgical, anatomia pacientei, tipul anesteziei. In general operatia dureaza aproape 6 ore ( cate 3 ore pentru fiecare san). Cele mai multe operatii de micsorare a sanilor necesita 1 – 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.
   Citeva posibile complicatii sunt: infectia, hematom, modificari de sensibilitate ale mamelonului, zone de necroze tisulare, sangerari persistente. Cicatricile rezultate in urma acestei interventii sint mai mari si adesea se latesc si se ingroasa in timp. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.
     Dupa operatie trebuie sa purtati un sutien elastic sau un bustier. Acesta realizeaza o pozitionare corecta a sanilor in timpul vindecarii pentru a mentine simetria si compactarea acestora. Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica. Scoaterea firelor se face la 7-14 zile postoperator. Bustierul elastic se poarta 4-6 saptamani postoperator. Cicatricilor le este necesar aproximativ un an pentru vindecare completa, motiv pentru care expunerea la soare este contraindicata datorita reactiilor adverse pe care le determina. Prima menstruatie dupa operatie poate determina umflarea sanilor, acestia fiind durerosi. De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda evitarea actvitatilor care solicita bratele. Actvitatile de birou se pot relua dupa 1-2 saptamini. Activitatile solicitante fizic mai necesita o scurta perioada de repaus pentru a asigura o vindecare corecta. Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 luni, aceasta durata fiind diferita in functie de tehnica folosita si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea. Micsorarea sanilor produce scaderea in volum a sanilor atat cat doriti si cat este posibil pentru a realiza un echilibru estetic al corpului. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul “look” este incantator pentru ochi.
      Voi cu ce probleme va confruntati? Ce complexe de ordin fizic aveti?

5 comments:

Miuri said...

pff..te cred ca e aiurea.. Eu de fiecare data cand slabesc imi scad intai sanii..ceea ce mie nu imi place, dar asta e.. Nu stiu, din ce am citit.. mie mi-ar fi frica.. plus ca dureaza mult sa te refaci.. Acum, nu stiu.. nu sunt in locul tau, tu stii mai bine ce simti!
pf..eu as putea sa zic ca-s o complexata total doar ca nu prea ma arat! :D

fashion doctor said...

draga Ioana!cu aceasta problema se confrunta o cunostinta de a mea , de varsta mea.dureri de spate ,dureri de san.cred ca operatia ar fi de mare folos.consulta te bine cu medicii. te pup

yoana said...

@ miuri draga mea la mine nu e vorba numai de un complex.e vorba de dureri de spate, ceafa si sani..si eu cand slabesc imi scad sanii dar nu e de durata.:* si mie mi-e frica..
@ modniza ma voi duce la doctor.am programare peste doua saptamani la un doctor specialist..mi-au aparut si noduli si de aia ma gandesc serios la operatie..pupici

Miuri said...

la faza cu complexele ma refeream doar la mine :) tu ai pus intrebarea la urma si eu ti-am raspuns :)

abia astept sa-mi spui cum a decurs consultatia.. mai mult ca sigur medicul o sa-ti dea curaj :)

yoana said...

stiu..intelesesem..am tinut doar sa precizez si in cazul meu cum e..sper sa fie bine la consult..vom vedea ce va fi :*