Followers

Tuesday, May 10, 2011

Black beauty list

         Traim vremuri in care cuvinte ca parabeni, eco, bio, natural sunt spuse cu aceeasi intensitate cu care vorbim despre ce mancam, ce stiri urmarim sau ce ne dorim de la vacanta mult asteptata. Ei bine iata si o lista cu 10 ingrediente pe care trebuie sa le evitam daca ne dorim un ten sanatos.


1. Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea - sunt cele mai frecvente substante conservante folosite, dupa parabeni (compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice). Academia Americana de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauza care determina aparitia dermatitei. Aceste doua substante sunt cunoscute si sub denumirea: Germall II (diazolidinyl urea) si Germall 115 (imidazolidinyl urea). Niciuna dintre ele nu are un efect antifungic si este necesara combinarea lor cu alte substante conservante. Aceste substante chimice sunt toxice pentru organism.
2. Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben - sunt conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sunt toxici. Studiile efectuate au aratat ca pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.
3. Uleiul mineral si derivatele sale (parafina si alte petrochimicale) sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic. Ele, de obicei, pot insuma 10% din produsul cosmetic si sunt considerabil folosite pentru pretul lor scazut, o mare stabilitate si o usoara integrare in orice formula. Cand sunt folosite in cosmetice, ele blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii. (Sursa: Korres) Este f
olosit in foarte multe produse (Uleiurile pentru bebelusi contin 100% ulei mineral!).
4. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie si sapunurilor. Cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice. Este adesea "deghizata" intr-o substanta pseudo-naturala, prin explicatia ca "provine din nuca de cocos". Interactionand cu alte substante formeaza nitrati, care sunt recunoscuti ca si substante cancerigene.
5. Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice.
6. Talcul - numeroase studii stiintifice au descoperit ca o aplicare frecventa a pudrei de talc in zona genitala este asociata cu o crestere a riscului de aparitie a cancerului ovarian.
7. Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.
8. Stearalkonium Chloride - substanta chimica folosita ca si ingredient in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si cauzeaza reactii alergice. Se sustine ca ar avea proprietati de hidratare si este mult mai ieftin si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decat proteinele si extractele din plante (care intr-adevar aduc beneficii pentru sanatatea parului).
9. Parfumurile sintetice - pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care anume sunt acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvant "Parfum/Fragrance". Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma.
10. Vopselele sintetice - sunt folosite cu scopul de a "infrumuseta" aspectul compozitiei. Trebuie evitate cu orice pret. Le poti recunoaste deoarece sunt inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene. Daca pe produsul pe care tocmai intentionezi sa-l cumperi vezi inscriptionat acest lucru, mai bine renunta la el!
       In zilele urmatoare voi posta si o lista de produse de beauty ce contin astfel de ingrediente cu toate ca trec drept parabeni free..:)
sursa informatii topsanatate.ro

No comments: