Followers

Tuesday, August 17, 2010

Dumnezeu sa ii ierte!

    Ma uimeste nesimtirea declaratiilor acordate atat de doctorul Marinescu- directorul maternitatii Giulesti, cat si ministrul sanatatii..Eu una i-as lovi cu pietre pana si-ar reveni la umanitate. Iata insa o dovada de si mai mare ticalosie din partea preotilor. Stirea este preluata de pe realitatea.net.

         Preot: Bebeluşii morţi nu pot fi înmormântaţi creştineşte, nu au fost botezaţi

     Orice proaspătă mămică îşi poate boteza singură nou-născutul în cazul în care acesta este diagnosticat cu diverse probleme, sau, aşa cum a fost cazul sugarilor de la Maternitatea Giuleşti, au trecut printr-o tragedie încă din primele momente ale vieţii. "Orice creştin are dreptul să îl boteze, chiar şi după primul minut de la naştere. Oricine poate recurge la acest gest, că e medic, asistent , moaşă sau om apropiat în salon dacă copilul are probleme sau are o sensibilitate fizică şi se constată acest lucru, este îngăduit botezul de urgenţă", a explicat preotul Valentin Fotescu. El le-a explicat părinţilor şi cum se procedează:
      "Se ia apă şi se foloseşte formula trinitară: "Se botează robul lui Dumnezeu...(şi îi pune un nume, pe care îl dioreşte)..., în numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh. După ce se foloseşte această formulă, copilul trebuie să fie stropit cu apă, cu orice apă, fie ea plată, minerală...bine ar fi să fie apă naturală, dar dacă nu se poate, poate folosi orice apă are la îndemână", a explicat preotul. El susţine că după acest gest, Dumnezeu îl întăreşte pe micuţ. "Am văzut situaţii în care medicii nu îi mai dădeau bebeluşului nicio şansă din punct de vedere clinic. A fost un caz cu o asistentă care ne-a lăsat să îl botezăm în incubator şi apoi imediat am văzut puterea lui Dumnezeu şi copilul şi-a revenit", şi-a amintit preotul. El a mai spus că micuţii care nu sunt botezaţi nu pot avea o slujbă normală de înmormântare.  "Nu pot fi înmormântaţi creştineşte pentru că nu sunt botezaţi. Niciodată biserica nu a fost insensibilă la suferinţa oamenilor şi poate să facă o slujbă de întărire a familei şi să se roage şi pentru pruncul acela nebotezat", a explicat Valentin Fotescu.
     El a mai spus că şi părinţii creştini care din neglijenţă nu îşi botează copilul, împiedicând astfel, chiar şi fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaş "vor suporta consecinţele în faţa lui Dumnezeu", în cazul în care micuţul va muri. 
       Nu imi vine sa cred asa ceva. Pai si ce sa faca bietii parinti? Sa ii arunce intr-o groapa pe bietii bebelusi morti din cauza unor asistente incompetente? Sa ce? Sa se certe cu Dumnezeu si sa il intrebe de ce unele legi lumesti ale bisericii sunt inumane? Sau ce? Sa va fie rusine voi astora care va numiti preoti si chipurile il slujiti pe Dumnezeu.

No comments: