Followers

Tuesday, August 10, 2010

goodbye blue air..welcome high price!

         
     Da titlul este corect..Compania aeriana low-cost (adica pentru toate buzunarele) Blue Air a anuntat azi ca toate cursele interne vor fi suspendate. Se pare ca romanii nu-si permit sa calatoreasca prin tara cu avioanele companiei, ceea ce a condus la luarea acestei decizii de catre conducerea Blue Air-ului. Suspendarea curselor interne este pe termen nelimitat, disparand astfel cursele Bucuresti-Timisoara/Cluj Napoca/ Arad. Accentul va fi pus pe transportul aerian extern de acum incolo. Se pare ca preturile in unele cazuri mai mici la biletele de avion decat la cele de pe caile ferate nu au reusit sa atraga cetatenii ce calatoresc pe aceste rute in interes de serviciu. 
      Pasagerii ce si-au procurat deja bilete pentru una dintre aceste curse se pot adresa companiei aeriene pentru a-si recupera banii. Pretul unui bilet pornea de la mai putin de 20 de euro si putea ajunge in functie de distanta si la peste 100 de euro.
            Pe 13 decembrie 2004 se lansa prima companie low-cost din Romania, prima aeronava Boeing 737-300 fiind achizitionata tot la acea data. In lumina situatiei actuale ma gandesc ca poate data de 13 era o prevestire a sortii nu tocmai favorabile ce ii astepta pe reprezentantii Blue Air. In august 2005, compania isi consolideaza flota cu inca o aeronava de acelasi tip ca si prima. Un nou an o noua destinatie si anume Bucuresti-Barcelona. Anul 2006 continua in forta asa cum si incepuse si sunt inaugurate inca doua destinatii Bucuresti-Brescia si Arad-Brescia. Vine toamna vin si rutele Bacau-Torino, Bacau-Roma, Koln, Brussels South-Charleroi, Cluj si Bologna cu plecari din Bucuresti. Sarbatorile de iarna aduc nu doar zapada ci si rute noi pentru calatorii dornici sa viziteze Verona si Malaga, dar si o aeronava noua Boeing 737-400. In februarie 2007 se zboara catre Lisabona, in  mai din Bacau poti ajunge la Barcelona, iar in iunie calatoresti din Sttutgart catre Bucuresti.
       In iunie 2007 se atinge o cifra record pentru zborurile romanesti si anume 1 milion de rezervari. Octombrie aduce noi curse catre Italia, Belgia si Anglia, iar in decembrie se calatoreste dinspre Bacau catre Paris Beauvais si Milano, si un nou oras de vizitat Treviso Venetia si un Boeing 737-400. Martie 2008 si destinatiile Arad, Berlin si Larnaca, in mai o aeronava Boeing 737-300 se gareaza in hangarele Blue Air. Din iunie te poti deplasa din Sibiu catre Sttutgart si Koln, inregistrandu-se peste 2 milioane de pasageri transportati. Cursa Constanta- Bruxelles este introdusa in iulie cand se mai cumpara un Boeing 737-800 NG. In august se decoleaza din Sibiu catre Madrid iar din octombrie se pleaca din Bucuresti catre Barcelona Reus si din Arad catre Treviso Venetia.
      Asta ar fi pe scurt istoria Blue Air Romania..Multe realizari,multa munca, multa atentie la detalii, multa pregatire profesionala, multi oameni daruiti pasiunii si muncii lor..Una peste alta Blue Air ramane compania aeriana dedicata oamenilor cu venituri medii din Romania..Ramane compania oamenilor simpli..
      
          









No comments: