Followers

Sunday, August 8, 2010

         Ma gandeam in urma unor discutii de weekend la cum pot unii gasi jobul mult visat..Si am primit cel mai bun exemplu..O fosta colega de a noastra (a mea si a Madalinei) este una din cele norocoase..Nu voi da nici un nume, cei care o cunosc recunoscand-o sigur din cele ce voi relata acum..Cat despre sursa mea no way nu voi spune cine, cand si cum mi-a povestit asta..
       Se spunea despre ea ca e desteapta..Avea note mari (desi nu e mare greutate sa iei note mari la unele examene)..Nu conteaza cat de desteapta era tipa ci ce job a primit in dar dupa licenta. Asadar absolventa de SNSPA -administratie publica mai exact-, tipa a devenit manager public unde altundeva daca nu chiar la fosta/decedata/ingropata structura ANI...Dar bineinteles ca faptul ca era cuplata cu varul fostului director ANI nu contase in numirea ei in functia de manager public...Nuuu.../floor/ Cine ar putea crede asa ceva? /laugh/ Doar ca domnisoara nu intrunea niciuna din conditiile necesare acestei numiri. Pentru cine nu stie iata fragmentul de lege care reglementeaza conditiile de a fi manager public:

CAPITOLUL II  OUG nr. 92/2008
Conditii pentru ocuparea functiei publice specifice de manager public

Art. 3. — (1) Pot ocupa o functie publica specifica de manager public, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, absolventii urmatoarelor programe:
a) programul de formare specializata in administratia publica, cu durata de 2 ani, organizat pentru obtinerea statutului de manager public;
b) programul de formare specializata in administratia publica, cu durata de un an, organizat pentru obtinerea statutului de manager public;
c) programul Bursa speciala „Guvernul României”, organizat pentru formarea managerilor din sectorul public, cu conditia ca acesta sa fie urmat de un program intensiv de formare specializata in administratia publica, in România, ca o completare a cursurilor prevazute la art. 32 din Hotarârea Guvernului nr. 1.516/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 157/2004 privind instituirea bursei speciale „Guvernul României” pentru formarea managerilor din sectorul public, cu modificarile si completarile ulterioare, care sa permita evaluarea absolventilor acestei burse in aceleasi conditii si respectând aceleasi criterii utilizate in cazul absolventilor programelor prevazute la lit. a) si b). Decizia privind echivalarea si modulele necesar a fi urmate se ia de catre Institutul National de Administratie, in calitate de organizator al programelor de formare specializata prevazute la lit. a) si b).
(2) Prin programele de formare prevazute la alin. (1) lit. a), b) si, respectiv, prin programul intensiv prevazut la alin. (1) lit. c), organizate de catre Institutul National de Administratie, denumite in continuare programe de formare, se intelege: activitati de formare in tara si, dupa caz, in strainatate, stagii practice in tara si, dupa caz, in strainatate, inclusiv perioada vacantelor si perioada de la absolvirea programelor respective pâna la numirea, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, in functia publica specifica de manager public.
         Poate doar daca unii fac peste noapte cursurile de care e nevoie conform legii, putea domnisoara sa ocupe functia respectiva..Dar iata ca ANI s-a desfiintat si domnisoara a trebuit sa se reorienteze..Si asa a facut..Cu un alt iubit care sa ii ofere o alta functie..A renuntat la tanarul care o lansase in ANI si a gasit un barbat adevarat..Un  om matur bine incorat in Ministerul Afacerilor Interne care i-a gasit un job bun..Acela de directoare generala adjuncta, asigurand conducerea departamentului programe si armonizare legislativa intr-o asociatie nonguvernamentala, ati ghicit a carui conducere e asigurata de iubitul ei..Si ne mai intrebam de ce merge totul atat de bine in Romania..Asa ca daca vreti sa profesati in domeniul absolvit aveti grija cu cine va iubiti..;)


















No comments: