Acneea ne afecteaza pe toti, in proportii diferite, fie ca e vorba de un cos singular sau de o puzderie, fie ca suntem adolescenti sau oameni trecuti de 20 de ani. Se pare ca afectiunea nu tine cont de varsta, sex, religie, origine sau cati bani avem in banca. E incapatanata si decide pe cont propriu cand sa apara, unde sa apara si cat de grava sa fie.
Ce trebuie sa stiti e ca nu este in nici un fel legata de dieta pe care o urmati. Consumul de preparate bogate in ulei nu va duce la o piele mai uleioasa. In schimb aparitia cosurilor este influentata de nivelul de hormoni din organism. Mancarea de la fast-food- pe buna dreptate numita junk food- este de multe ori invinovatita pentru aparitia acneei, ajungand pana la a se verifica in laborator daca nu cumva hormonii din lapte cauzeaza acneea la adolescenti. Studiul nu a facut altceva decat sa demonstreze ca junk food-ul, incluzand aici si bauturile carbogazoase, ciocolata si chipsurile, nu doar ca nu provoaca aparitia cosurilor, ci nici macar nu le influenteaza- dar a descoperit pe de alta parte o legatura intre lapte si acnee. Totusi, rezultatele studiului nu pot fi luate 100% drept corecte daca avem in vedere conditiile in care a avut loc cercetarea, cercetatorii spunand ca aceasta legatura trebuie studiata mai bine. Studii suplimentare au incercat sa descopere daca dieta vestica poate contribui la aparitia cosurilor. In cultura multor tari vestice locuitorii consuma cantitati mari de carbohidrati rafinati si din pacate mici cantitati de fructe proaspete si legume..Acesta este si cazul Romaniei unde populatia ar renunta in orice moment la fructe si legume pentru o bucata zdravana de sunca sau slanina. Exista chiar si o vorba in popor: "cea mai buna leguma e porcul"../floor/ Cercetatorii implicati in acest studiu au constatat ca, in tarile in care oamenii au consumat diete scazute din punct de vedere glicemic- formate din fructe proaspete, legume si proteine slabe- acneea a reprezentat fie o problema minora, fie nu a existat deloc. Cu toate acestea, o cercetare adecvata nu a fost facuta pentru a examina legatura dintre dietele bogate glicemic, cum ar fi cele din Occident si aparitia suparatoarei acnee.
Totusi, alte studii arata ca mancand produse bogate in vitamina A si beta-caroten pot mari rezistenta la bacterii si imbunatati starea generala a pielii. Asemenea produse includ morcovi, cartofi dulci, pepeni galbeni, caise, napi si spanac. Cu toate acestea cercetarea amanuntita e necesara pentru a stabili cu exactitate daca asemenea produse asigura cu siguranta o piele curata si sanatoasa.
Daca totusi pielea va e afectata de cosuri stati departe de sapunuri ce pot priva pielea de bariera sa protectiva si ce pot modifica structura chimica a pielii prin Ph-ul lor. Unele chimicale din sapunuri sunt dure in contact cu pielea fetei. In schimb, incercati sa gasiti un demachiant bland cu ulei si fara alcool. Eu am noroc de o piele fina si fara probleme. Dar in perioadele (foarte rare) cand imi mai apare si mie cate un cos pe frunte sau in barbie (mic de tot si singuratic) folosesc Dove Beauty Bar pentru piele sensibila, fiind pe baza de uleiuri fine si neavand alcool.
Voi aveti probleme cu acneea?Daca da ce produse folositi?
5 comments:
in fiecare seara si dimineata gel de curatare La Roche Posay - EFACLAR- 57, 10 Ron. Il recomand cu multa caldura.
subscriu si eu zicalei: cea mai buna leguma este porcul:))
Eu folosesc apa termala de la vichy..desi la cate cosuri am avut eu de-a lungul vietii ar da firmele de cosmetice faliment :))
genele tale bune!!!!multumeste-i mamei k e asa frumoasa si ai cu cine semana!!!Va puuup!!!
sa st5ii..ai dreptate aici..nu am ce sa zic..am noroc de gene bune..e criza de cosuri si riduri in familie..:D pup
Post a Comment