Followers

Wednesday, August 18, 2010

     Guvernul a aprobat astăzi o decizie pentru sprijinirea financiară a familiilor implicate în tragedia de la maternitatea Giuleşti. Astfel, fiecare familie al cărei copil a pierit din cauza incendiului va primi 5.000 de lei, iar părinţii bebeluşilor răniţi, 3.000 lei. În cadrul conferinţei de presă, Ministrul a cerut demisia conducerii Maternităţii Giuleşti, dar şi deblocarea posturilor care trebuie ocupate urgent.  "Îi cer lui Sorin Oprescu să destituie echipa managerială datorită deficienţelor constatate de ancheta preliminara. Din 2008,  de aproape doi ani, acest spital se afla sub mananagementul Primăriei Bucureşti. Singura posibilitate de analiză şi revocare aparţine primarului Sorin Oprescu",  a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
     Domnule Cseke Attila daca asta se intampla in Ungaria cum ati fi reactionat? V-ati fi gandit ca si acum sa va dati demisia? Sau o aveati scrisa si aprobata inca din seara incendiului? V-ar fi fost rusine sa mai dati vreo declaratie sau ati fi dat aceleasi declaratii impertinente ca si acum? Ati fi fost uman si v-ati fi recunoscut public vina sau ati fi dat vina ca acum pe altii spalandu-va pe maini de tot ce s-a intamplat? Ati fi omorat la fel de lent dar sigur sistemul sanitar sau ati fi facut cu adevarat ceva pentru imbunatatirea lui? Nu va e rusine sa estimati viata unui bebelus la 5.000 de lei? Atata ar costa si daca copilul dumneavoastra ar pati ceva intr-un spital din Romania? Sau va e teama de sistemul pe care il conduceti si va tratati in strainatatea? Sunteti un imcompetent si un nesimtit. Asta sunteti. Probabil daca erati in Ungaria erati altfel. Nu e insa vina dumneavoastra. E vina noastra, a romanilor, ca  va permitem sa va bateti joc de noi fara ascunsisuri si fara menajamente.

2 comments:

Emi - buZZping said...

Nu v-as contrazice si ma mir ca intr-o tara europeana se intampla asa ceva.

Va astept si pe blog-ul meu cu comentarii si pareri.

http://buzzping.wordpress.com/

yoana said...

Draga Emi din pacate asta e realitatea.nu inteleg de ce ne plangem de cum suntem tratati de altii atata timp cat ne meritam soarta.e vina noastra ca natie pt ce se intampla si va fi si mai rau.excelam la a ne vaicari televizat sau nu dar la a lua masuri suntem repetenti.te pup si imi place foarte mult blogul tau.