Followers

Monday, August 16, 2010

mortu e..VINOVAT

         Un copil a murit la spitalul din Oltenita in conditii suspecte, dupa ce a fost internat pentru o plaga la picior.

  

      Copilul a fost dus vineri la Urgenţe pentru o plagă la picior, iar duminică a decedat. Vineri, 13 august, copilul a fost adus de unchiul şi mătuşa sa la spital cu o plagă la genunchi. Acesta fost tratat şi apoi a fost chemat duminică , din nou, pentru tratament. În plus, medicul de gardă i-a recomandat un antibiotic pe care familia trebuia să i-l admninistreze. Duminică, copilul a venit într-o stare relativ bună la spital pentru acelaşi tratament. Acesta le-a spus medicilor că a vomat cu câteva ore înainte de a veni la spital.
      "Medicul de gardă i-a administrat o perfuzie, un tratament pentru vărsături. Evoluţia lui părea favorabilă, însă în jurul 16.15 acesta a intrat brusc în comă. Cu toate eforturile medicilor, copilul a decedat 15 minute mai târziu", a declarat la Realitatea TV, Liana Petculescu, director interimar al Spitalului din Olteniţa. Rudele copilului de opt ani îi acuză pe medici de malpraxis.
"Copilul a vomitat tot ce a mâncat. Am văzut ca la 12 i-am dat apa si a vomat. Am mers iar la spital doctorul a zis că plaga e bine şi m-a trimis la pediatrie. Doamna doctor a spus că  tratamentul dat nu e bun sa fie  schimbat. I-a dat ampicilină dublă şi încă o injecţie. După aceea s-a simţit rău şi a murit", a declarat Marius, unchiul copilului. "Nu ştiu dacă au fost informate rudele ce tratament i s-a aplicat. La noi la urgenţă avem o diferenţa. Dacă te vede mai negru, rom, aşa te tratează altfel. Nu prea ţi se spune ce tratament ţi se dă. L-a bagat la perfuzii şi mai multe miligrame din acea injecţie", a declarat Adrian Pavel, un apropiat al familiei.
      "Nu mă pot pronunţa în acest caz, mai ales că la o plagă pot apărea foarte multe complicaţii. În condiţiile sistemului sanitar din România, nefinanţat şi unde medicii improvizează mereu, la numărul de actele medicale, cel al incidentelor se păstrează la un standard înalt. Câtă vreme medicii nu au la îndemână mijloacele pentru a trata un pacient, aceste de incidente vor mai apărea", a precizat Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor.
        Aloo domnule Astărăstoaie wake the fuck up. Te intrebau de caz nu de vai ce greu o duceti voi doctorii in sistemul sanitar. Daca era vorba de vreo ruda de a ta te mai plangeai de sistem la televizor sau incercai sa ii rupi picioarele incompetentului? Sa iti spun cate ceva despre sistemul din care faci parte. La Buzau de exemplu nu iti da nici macar un algocalmin pentru ruda aflata pe sectia de chirurgie. Prima intrebare a asistentelor de acolo e daca victima unui accident rutier a fost de fapt batuta de barbati-su..Ca de..Bataie e ruota din rai la noi..Nu fa, a dat un alt prost de la voi din sistem peste ea pe trecerea de pietoni cu masina. Acolo daca cel vinovat e din sistem i se fac obligatoriu victimei teste de alcoolemie. RMN-ul se face doar daca are asistenta sefa chef, daca nu nu. Doctorul care iti face internarea nu te vede decat la internare (desi nu as garanta nici pentru asta). Ce mai zici domnule "nu ma pot pronunta"?
        În ultimii doi ani mai mulţi copii au murit din cauza unor banale operaţii de amigdale sau chiar din cauza unei injecţii care nu a fost efectuată corespunzător. Cel mai recent caz s-a petrecut luna trecută la maternitatea din Câmpulung Muscel. Un nou-născut a fost ars cu o sticlă de apă fierbinte pusă de asistente în pătuţ. Bebeluşul a ajuns la un spital din Bucureşti, cu arsuri grave pe şold şi pe cot. În luna iunie a acestui an un alt copil a intrat în comă după ce a fost operat de o tumoare în abdomen la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Părinţii băiatului de doar 9 ani l-au acuzat pe medicul chirurg că intervenţia a fost făcută greşit. În luna mai, s-a deschis o anchetă şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce o tânără a născut un copil mort, de 4 kg şi jumătate. Fătul a avut o dezvoltare normală, fără probleme până la 9 luni. La începutul anului, un hunedorean a aflat, după şapte ani, că medicii care l-au tratat după agresiune i-au cusut rana cu lama unui briceag înăuntru, fără să-i facă vreo radiografie. Anul trecut în luna iunie un copil de 3 ani, a murit în urma unei anestezii făcute la Centrul Medical Unirea. Copilul suferea de tetrapareză spastică, iar părinţii l-au adus la doctor pentru un RMN. Copilul a intrat în stop cardio-respirator după administrarea unui anestezic. Medicii au încercat să-l readucă la viaţă cu un defibrilator, dar aparatul nu a răspuns comenzilor. Un alt caz s-a petrecut într-un spital din oraşul prahovean Mizil. O fetiţă de 13 ani a murit la 10 minute după ce a fost operată de apendicită, anul trecut în luna aprilie. Se poate muri şi de la o banala operaţie de scoatere a amigdalelor. Anul trecut, un băieţel de trei ani din Mureş a murit din cauza unor complicaţii. Micuţul s-a simiţit rău după intervenţie, iar părinţii l-au dus la spital, unde medicii l-au ţinut trei zile şi apoi i-au dat drumul. După numai câteva ore, copilul a murit, din cauza unei hemoragii.
          Dar ce mi se pare de o nesimtire iesita din orice limite este tupeul cu care da vina directoarea intermediara pe parintii copilului..Interviul il puteti urmari pe realitatea.net. Eu doar voi comenta putin declaratia..Intrebata de Cristi Zarescu daca ii considera in vreun fel vinovati pe colegii dansei, cucoana declara ca nu, ca e normal ca parintii sa caute un vinovat dar ca ar fi bine sa se intrebe de ce copilul lor a ajuns cu o asemenea fractura/plaga la spital si de ce era in parc la 12 noaptea. Eu in locul ei dupa declaratia asta imi dadeam demisia, ma duceam pe un deal si imi trageam una in cap singura. Pai cum sa declari asa ceva? Ce te freaca cucoana grija de ce era copilul la ora aia in parc? Aia e grija matale? Nu ca a murit cu zile la spitalul vostru infect? Nu ca aia care se autointituleaza doctori habar n-au ce fac? Ca dau medicamente de cap la un suferind de reumatism? Nu iti e scarba oare sa te privesti dimineata in oglinda? Nu ti-e teama oare ca vei ajunge pe mana doctorilor care doamne fereste sa nu-ti greseasca tratamentul? Ce cauta in parc? Tu ce cauti in spital la conducere? Tu ce cauti pe planeta asta?













2 comments:

Anonymous said...

[color=#914a19]Nice post! thank you for sharing this information. ioanaandalex.blogspot.com really got under my
[/color] [url=http://nuscin-online.info]skin,[/url] [color=#914a19]bookmarked... Keep up the good site...[/color]

yoana said...

thanks for your good words..i'm glad that you like our blog..if you want to find out something in particular feel free to say so..feel free to comment each time you wanna..have a great day