Followers

Monday, August 16, 2010

       O explozie s-a produs luni, la maternitatea Giuleşti din Capitală. Potrivit reprezentantului ISU Bucureşti, Anca Onofrei, deflagraţia s-a produs la etajul al doilea al maternităţii, la secţia de Terapie Intensivă a spitalului. "Copii au fost evacuaţi în cele mai bune condiţii, au fost luaţi cu tot cu incubatoare. Au fost transportaţi un etaj mai jos,  care nu fusese afectat. Din informaţiile noastre 11 copii au fost evacuaţi", a spus Anca Onofrei. Numai o parte dintre aceştia au putut fi însă trataţi în spital. Opt sugari au fost transportaţi la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Dintre aceştia, şase au fost scoşi din maternitate pe targă, înfăşuraţi în staniol, iar ceilalţi doi au fost transportaţi în incubator. Potrivit managerului serviciului de Ambulanţă din Bucureşti, Alice Grasu, folia de staniol este necesară numai în cazul persoanelor arse. Purtătorul de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru susţine că doi dintre micuţii care au ajuns la spital sunt în stare destul de gravă. "Arsuri pe 30-40% din suprafaţa corpului. Sunt în stare destul de gravă. Sunt nou-născuţi. Nu vă pot spune care sunt şansele de supravieţuire" a spus Raluca Alexandru.
        Pe lângă cei şase copii, şi alte două femei gravide au fost scoase din spital pe targă, înfăşurate în folia de staniol şi transportate la un alt spital din Bucureşti. Reprezentanţii spitalului sunt prea ocupaţi cu evacuarea şi transportarea micuţilor şi nu au timp să le dea nici măcar părinţilor şi rudelor acestora mai multe detalii despre sugarii suferinzi. Părinţii de la faţa locului se uită disperaţi la copiii transportaţi şi se întreabă dacă nu cumva este copilul lor. Sunt vizaţi,  în special, copii care au fost născuţi prematur şi care ar trebui să stea în incubator. Din acest motiv, reprezentaţii maternităţii au mai cerut încă patru autospeciale cu paramedici pentru a-i putea îngriji pe sugari. Incendiul de la maternitatea Giuleşti s-a produs la instalaţia de aer condiţionat a spitalului, care fusese verificată în urmă cu doar câteva zile, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai ISU Bucureşti.  (sursa Realitatea.net)
UPDATE: Patru bebeluşi au murit în urma unei explozii care a avut loc la secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, luni seară. Alţi şapte bebeluşi, născuţi prematur, au arsuri pe 50% din corp, iar şansele lor de supravieţuire sunt minime, spun medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde micuţii au fost transportaţi pentru tratament.
        Directorul maternitatii Giulesti in loc sa vorbeasca de posibilele cauze dar si de masurile disciplinare ce vor fi luate el se plangea de pagubele provocate sectiei de terapie intensiva in care s-ar fi investit o gramada de bani..Bebelusii mor si el se gandeste la investitii.
P.S  Presa internationala a relatat pe larg tragedia petrecuta aseara la Maternitatea Giulesti, unde patru bebelusi ar murit arsi intr-un incendiu. Reuters a scris ca “Romania este una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana si serviciile medicale sunt considerate printre cele mai slabe din UE”.

2 comments:

Ciupi said...

Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…deoarece e deja imputit..parerea mea, de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum cazul nefericit din maternitatea Giulesti?

yoana said...

uff..pai nu se fac controale pt ca e stiuta starea mizera a sistemului.se tot incearca ascunderea mizeriei sub pres.doar ca in ultimu timp se tot mediatizeaza cazurile de nepasare din sistem sau de incompetenta.din pacate nimic nu se schimba..