Followers

Wednesday, August 11, 2010

Wishing on a star

       In noaptea de 12 spre 13 august, putin dupa miezul noptii, pe cer se vor putea observa zeci de stele cazatoare. Fundatia Calea Victoriei ii invita pe toti cei interesati la o expeditie in afara Bucurestiului pentru observarea in bune conditii a meteorilor.
       Indrumator in aceasta expeditie in tainele stelelor va fi Adrian Sonka. Daca sunteti interesati sau simpli curiosi incepand cu orele 22 maine seara sunteti asteptati la intalnirea cu stelele. Taxa de participare este de 30 Ron pentru adulti si 25 Ron pentru studenti si elevi. Locul de intalnire este la Statuia Aviatorilor, urmand a iesi spre Snagov..Inscrierile se pot face si prin internet la contact@victoriei.ro Seara va incepe cu observarea obiectelor ceresti prin telescop, la lumina Caii Lactee si inconjurati de natura. Apoi, dupa miezul noptii, se vor face observatii cu ochiul liber la stelele cazatoare. Pe parcurs participantii vor putea deslusi constelatiile, stelele importante si vor afla povesti si informatii moderne despre acestea. Perseidele -sau stelele cazatoare- reprezinta un curent de meteori ce apare in fiecare an in luna august. In perioada 17-24 august planeta noastra trece prin  locul unde s-a aflat coada cometei Swift-Tuttle. Traiectoria cometei este plina de praf cometar ce va intra in atmosfera Pamantului unde va arde. De la sol vom putea vedea traseele acestora. Meteorii se vad doar cu ochiul liber si maine noapte se preconizeaza sa se vada in jur de 100 pe ora. 
       Daca va decideti sa participati la acest eveniment veti avea nevoie de un sac de dormit sau un sezlong, imbracaminte groasa (nu cred ca e cazul ) si o lanterna cu lumina cat mai slaba. Eu sper sa le pot observa de pe balcon in timp ce ma bucur de o cana de ciocolata calda cu vanilie. Ce poate fi mai frumos decat sa stai si sa vezi stele cazatoare si sa-ti pui cate o dorinta de fiecare data cand o stea brazdeaza cerul?

       
       




4 comments:

Anonymous said...

ce frumooooos!!!!Ar fi pacat sa nu mergi pt k ai pierde ceva cu adevarat deosebit.

yoana said...

merg merg..din sufragerie pe balcon..:)) sa vedem..poate fac si poze.dar la cum merge netul meu pozele le voi posta cand voi avea net performant..

Anonymous said...

tot e ceva. Ma coafeaza si sufrageria:))

yoana said...

by the way azi noapte am vazut stand in curte la barfa o stea cazatoare..sa mai zici ca n-am bafta :))