Followers

Wednesday, August 11, 2010

Uscaturile de la Tarom

       Imi propusesem sa nu scriu despre aceasta ganganie de birou pe blog pentru a nu-i acorda mai multa atentie decat facusem deja..Dar mi-am dat seama ca tocmai aceasta atitudine de resemnare ii face pe unii ca ea sa fie nesimtiti cu oamenii ce solicita informatii. Citisem pe blogul lui Petrisor de cum esti tratat cand suni la serviciul clienti al UPC.
      Iata deci ce am patit acum cateva zile. Dupa cum bine stiti sunt in cautare de job. Asa ca nu stau cu mainile in san si intru pe site-uri de specialitate, caut adresele de contact ale unor firme si trimit direct cv-ul..Ma rog sunt activa si incerc pe toate caile posibile sa gasesc de lucru. Asa se face ca saptamana trecuta am intrat pe site-ul celor de la Tarom cautand un job la sol. Nu aveau la cariere decat informatii despre cursurile pe care le organizeaza. Am dat si peste o adresa de mail dar evident ca nu de la servicul de relatii cu publicul. Am riscat si am trimis mail in care intrebam cum as putea sa lucrez ca agent de check-in in cadrul companiei. Simplu si frumos. Raspunsul a fost menit probabil nu doar sa imi dea peste impertinenta de a solicita o informatie ci si sa ma faca sa ma simt umilita ca am dat dovada de atata nesimtire incat sa deranjez o fufa pusa in jobul respectiv doar pentru a se feri de caldura de afara. Altfel nu se explica raspunsul ei:
"Buna ziua,
Nu avem informatii ca s-a face angajari.Sunati si intrebati la Serviciul Resurse Umane tel :021.......
Oricum pentru o aplicatie de angajare va sunt necesare:
Scrisoare de intentie si curriculum vitae.
Cu stima,
M.G." 

      Spuneti-mi si mie daca par a fi atat de batuta in cap incat sa nu stiu de ce ai nevoie pentru angajare. Am rezistat cu greu sa nu ma iau de ea si i-am raspuns doar atat:
"Buna ziua...Era evident ca voi avea nevoie de un CV si o scrisoare de intentie..Presupun ca nu se fac angajari doar pentru cum arata cineva..Voi suna poate acolo voi da peste cineva mai amabil ".
        Doamna M.G cauta-ti alt job. Un job care sa nu aibe nimic de a face cu oameni. Un job undeva pe o insula bananiera in care sa stai toata ziua si sa nu faci nimic, sa nu fii deranjata de nimeni si sa fii platita in continuare pentru asta. In fisa postului tau probabil scrie ca trebuie sa raspunzi cu amabilitate tuturor mailurilor oricat de stupide ar fi ele. Cine iti da dreptul sa iei la mijto un om pe care nu il cunosti? Te crezi probabil mare desteapta.. Iti dau gratis un pont NU ESTI.. Esti doar o alta ipocrita adusa probabil pe pile pe postul ala. O alta functionara statica ce ocupa degeaba un job. Si inca ceva.. Cand te mai duci pe la ghiseele de la primarie nu te mai plange ca se poarta urat cu tine functionarii publici. Se poarta asa cum meriti, asa cum te porti si tu cu altii.
         Voi cum ati fi reactionat? 

6 comments:

Anonymous said...

sunt curioasa ce raspuns iti da dupa asta:)) e penala:))) eu as fi intrebat-o dak a trait printre oameni pt e foarte salbatica:)) doamneee:)) cata idiotenie:))
imi pare rau k ai dat de asa ceva , dar asta e. In jungla asta sunt diferite animale. Tu ai dat peste o maimuta:)) Say HI!!!!:)) and wave:))

yoana said...

nu mi-a mai dat nici un raspuns.probabil vocabularul ei e destul de saracut in cuvinte si inca se mai exprima gesticuland..macar de ar sti sa spuna hi..:)) e pacat ca se intampla asa in 2010 in romania.ma gandesc ca daca nu eram eu ci vreun turist strain.dar na..publicitate pozitiva le facem altora, noua cine si pentru ce sa ne faca?

Anonymous said...

buna yoana. Sa stii ca aceste minunate specimene de angajate nu se comporta asa doar cu oamenii care doresc un job la tarom. Se comporta la fel inclusiv cu angajatii. Eu lucrez la Tarom exact pe functia care o doresti tu si de fiecare data cand am avut nevoie sa intru in contact cu acele angajate ale hr-ului mi-am regretat zilele. Iti dau un exemplu...aveam nevoie de o adeverinta pentru facultate in care sa se precizeze faptul ca lucrez. Am specificat cu cuvinte clare ca vreau sa fie trecut programul in adeverinta pentru a putea dovedi faptul ca nu pot ajunge la cursuri. deci o chestie extraordinar de banala. Am primit de la o doamna o adeverinta, seaca, in care imi scrie mare numele cnp-ul si funcia pe care o ocup. Atat. Nu tu program nu tu nimic. Si mi-a zis raspicat k daca vreau mai multe sa imi fac pentru ca ea nu va face asta. Deci...la ce te poti astepta????

yoana said...

ce sa mai spun? asta nu o stiam..credeam ca se poarta asa doar cu noi astia nesimtitii care vrem un job in companie sau care ne permitem sa le deranjam cu intrebarile noastre..probabil se poarta asa pentru ca nimeni nu ia masuri. nimeni nu le reclama, nimeni nu le sanctioneaza, nimeni nu le raspunde pe masura..imi pare rau ca asemenea uscaciuni strica imaginea unei companii vechi.

Unknown said...

Buna Yoana!
Imi permit sa lansez pe blogul tau intrebarea pe care o am, pentru ca nu am mai gasit alte postari cu experiente similare in cadrul Tarom.
Asadar, este cineva care a facut practica la ei? In cadrul carui departament si cum a fost?

yoana said...

e mai sus un comment legat de practica acolo..nu e nici o problema ca ai postat aici..daca aflu ceva legat de subiectul propus de tine postez aici..pupici