Followers

Tuesday, November 16, 2010

      Adina Vizitiu, în vârstă de 25 de ani, angajată la Serviciul de Cercetări Penale al Poliţiei Rutiere Vrancea, a murit duminică, la zece zile după ce a născut o fetiţă, deşi nu părea a avea probleme de sănătate, iar sarcina a decurs perfect normal,  anunţă adevărul.ro  Pentru că după naştere o durea capul foarte tare, poliţista a mers vineri seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani. Medicul de gardă, dr. Popescu Decebal,  i-a spus că suferă doar de o migrenă acută şi că nu necesită analize suplimentare. „Medicul ne-a spus că nu are ce să-i facă mai mult", a declarat soţul Adinei, Cornel Vizitiu, şi el angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, la Serviciul Economic. Pentru că s-a simţit foarte rău în timpul nopţii, Adina a ajuns din nou la spital. De această dată, un alt medic, Daniela Voinea, i-a recomandat efectuarea neîntârziată a unei investigaţii imagistice pentru confirmarea diagnosticului prezumtiv de anevrism. Cum însă laboratorul firmei Interclinic din curtea spitalului nu are program decât în timpul săptămânii, între orele 8.00 şi 14.00, soţul Adinei susţine că doctoriţa i-a sugerat că ar fi bine să plece la Bucureşti pentru a face o investigaţie prin rezonanţă magnetică (RMN). Adina era însă cu gândul la nou- născutul care trebuia alăptat şi ar fi vrut să meargă acasă.
      „Noi am zis că semnăm că mergem acasă pentru ca soţia mea să alăpteze copilul. Se simţea mai bine şi ne bazam şi pe consultaţia primului medic, Popescu, care spunea că e bine, că au ieşit bine analizele şi la inimă, şi la tot. Am zis că o să ne întoarcem la spital, dar nu ne-am mai întors, zicând că vom face luni acea analiză. Ne feream de drumuri, că abia născuse Adina", a mai povestit soţul pacientei. Tânăra nu a mai apucat să facă analiza, deşi există un computer tomograf şi în spital. Stricat însă de doi ani. Adina Vizitiu a murit de „anevrism, disecantă de aortă şi insuficienţă  ardio-respiratorie" după cum se precizează în raportul întocmit de Serviciul de Medicină Legală Vrancea. Diagnosticul nu ar fi putut fi pus fără rezultatul tomografiei.
      Sper sa nu imi sara nimeni in cap dar vina nu este doar a medicilor..Este si a ei, si a sotului ei..Cum poti spune ca era mai important sa alapteze bebelusul decat sa afle daca suferea sau nu de anevrism? Eu il gasesc vinovat si pe barbati-su..Ce sot responsabil isi lasa nevasta sa plece acasa cand doctorita ii spune ca s-ar putea sa aibe anevrism? Nu era vorba de o taietura la un deget..E ceva foarte serios si nu de gluma. Ia spuneti-mi acum ca nu mai are mama e mai bine pentru cel mic? Conta mai mult sa fie alaptat si orfan sau sa fie hranit cu lapte praf si sa aibe mama sanatoasa? Cateodata nu imi vine sa cred de cata prostie pot da unii oameni dovada.

4 comments:

Anonymous said...

Comentariul este tendentios iar daca ai fi cunoscut-o pe Adina ti-ai fi dat seama ce fata extraordinara era...pacat ca unii isi dau cu parerea in necunostinta de cauza...

yoana said...

pacat ca nu ai citit articolul si ca nu iti asumi respponsabilitatea de a posta cu numele tau un commentariu aici..nu cred ca am constestat cat de ok a fost adina, ci doar ca nu a avut grija de ea..

Anonymous said...

Nu cred ca numele meu are relevanta ,eu am vrut sa punctez ca adina era o care se gandea intotdeauna la ceilalti si apoi la ea,si sunt convins ca sotul ei a incercat sa faca tot ce era mai bun pt ea dar si-a dorit atat de mult un copil si cred ca in acel moment gandurile ambilor parinti erau la fetitza lor abia nascuta.
P.S. Numele meu este Marius,daca are vreo importanta.

yoana said...

Te cred si stiu cum e sa iti doresti un copil foarte mult, dar de aici si pana la a nu face tot posibilul sa fii sanatoasa pt a-ti creste copilul e o ditamai prapastia..Nu stiu ce a-si fi facut in locul ei dar nu cred ca era un cap de tara daca venea la Bucuresti pentru investigatii si sotul ei avea grija de fetita hranind-o cu biberonul..